Erityisherkän #omahuoltopäivä

Huollan autoa, remontoin taloa, korjaan rikkimenneitä asioita. Miksi en huoltaisi itseäni säännöllisesti?

ERITYISHERKKYYS

Mira, Eloa Herkkyydellä

4/9/2022

Tänään oli taas, päivä jolloin erityisesti huolehdin itsestäni. Tämä ei ollut minulle mikään rutiini menneisyydessä, mutta se on ollut osa arkeani viimeiset vuodet. Huollan autoa, remontoin taloa, korjaan rikkimenneitä asioita. Miksi en huoltaisi itseäni säännöllisesti?

Erityisherkkyys - erityisen herkkä hermostoni - vaatii säännöllistä huoltoa ja pysähtymistä. Jos en pysähdy kuulemaan itseäni ja kehoani, en hetken päästä voi hyvin. En jaksa, olen uupunut tai ylikierroksilla, siis väsähdän. Oman haasteensa tuovat fyysiset vaivat kuten migreeni tai allergiat, jotka tulevat ajoittain sekoittamaan pakkaa. Mutta esimerkiksi migreeniin on tällä itseni huoltamisella ollut merkittävä vaikutus. Aikaisemmat keväät yhdistettynä allergiakauden alkamiseen ovat olleet migreenitykitystä. Pahimpina aikoina jopa viikkoja kestäviä sarjoittuneita migreenikohtauksia, aloin inhota kevättä. Kevät - aika jolloin voin fyysisesti huonosti.

No, osittain se pitää edelleen paikkansa. Lumi ja aurinko on yhdistelmä, joka edelleen provosoi migreeniä, olen aurinkolasien tunnollinen tehokäyttäjä, en pääse siitä kokonaan eroon. Allergiat lisääntyivät huomattavasti kuormittavan stressijakson jälkeen muutama vuosi sitten - joudun edelleen antamaan sille tilaa elämästäni, MUTTA hallitsemalla omaa kuormitustasoani olen voinut vaikuttaa mm. migreenipäivien määrään, ihan konkreettisesti. Monenlaisten arkisten omahuolto keinojen lisäksi olen rakentanut verkostoa, joka auttaa minua viemään hyvinvointiani uudelle tasolle.

Tässä yksi timanttini on Johanna Pesola, psykologi ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, jonka kanssa olemme voineet käsitellä hyvinvointiani myös erityisherkkyyden näkökulmasta käsin. Olen niin onnellinen tästä vuosien yhteistyöstä - jota aion jatkaa tulevaisuudessakin. Koen, että tällä hetkellä voin hyvin ja elämä on tasapainoista ja hyvää. Miksi siis jatkan? Siksi, että haluan ylläpitää hyvää, haluan tukea parempien toimintamallien käytäntöön saattamiseen, haluan että minulla on ammattilainen katsomassa tilanteita ulkopuolelta, silloin kun olen itse omille asioilleni sokea. Tuttu ja turvallinen, pitkä kontakti takaa sen, että joka kerta ei aloiteta alusta. Hän tuntee jo minut ja tietää paljon matkasta, jonka olen jo kulkenut. Arvokkaita asioita huolletaan silloinkin, kun ne eivät ole rikki.

Toivon, että minä voin olla sinulle osa sinun hyvinvointisi huoltojoukkoja. Samanlainen tuttu ja turvallinen kontakti, jonka kanssa ei aina tarvitse aloittaa alusta. Jonka kanssa muodostuu suhde, joka tukee sinua viemään omaa hyvinvointia ja terveyttä parempaan suuntaan. Rakentamaan oman elämäsi itsesi näköiseksi, jossa sinulla on tilaa itsellesi, tulet näkyväksi aitona itsenäsi ja pystyt pitämään terveet rajat. Elämä on kokonaisvaltaista, matka itseemme on aina kesken, terveys ja hyvinvointi on kokonaisvaltaista. Sillä matkalla on myös Eloa Herkkyydellä.

ERITYISHERKKYYTEEN LIITTYVIÄ TUOTTEITA JA PALVELUITA

Elinvoimainen Erityisherkkä - digitaalinen hyvinvointiharjoite

Erityisherkkänä Elinvoimainen palvelupaketti on yhdistelmä terapeuttista keskustelutukea sekä sisältää Elinvoimainen Erityisherkkä - digitaalisen hyvinvointiharjoitteen ja vapaavalintaisen digitaalisen luontoyhteysharjoitteen.

Palvelupakettia harkitseva, muista hyödyntää maksuton tutustumisvastaanotto!

erityisherkkyys, erityisherkät, hsp, elinvoimainen erityisherkkä, eloa herkkyydelllä, omahuoltopäivä
erityisherkkyys, erityisherkät, hsp, elinvoimainen erityisherkkä, eloa herkkyydelllä, omahuoltopäivä